Villa te Koop
Exclusive Houses

Hut lijkt te duur voor Oud Renkum

door Lori Schulpen. donderdag 10 april 2008

WOLFHEZE – Het historische vakantiehuisje De Hut in Wolfheze lijkt te duur voor de Stichting Oud Renkum, die plannen heeft het te verplaatsen naar de veerstoep in Renkum.

"De huidige bodemprijs is voor ons te hoog, zelfs met de financiƫle steun die de A.C. Deventerstichting uit Oosterbeek in het vooruitzicht heeft gesteld", zegt Piet Burgsteijn namens Stichting Oud Renkum. "We werken zonder winstbejag, dus als de prijs niet zakt, moeten we op zoek naar meer geldschieters.

Bovendien zijn er ook nog kosten aan het afbreken en stallen van het vakantiehuisje verbonden." Hij wil niet zeggen wat de stichting voor De Hut over heeft.

Eigenaar Teije Bakker voor het historische vakantiehuisje De Hut.

Eigenaar Teije Bakker voor het historische vakantiehuisje De Hut.
"Er is de nodige belangstelling van instellingen uit Renkum,
maar tot nu toe is er nog niets concreet." foto Jan Wamelink

Oud Renkum probeert het vakantiehuisje samen met CDA-raadslid John Bartels aan te kopen. Bartels heeft het initiatief genomen voor een voet- en fietsveer in Renkum.

De Hut staat nog steeds op de verkoopsite Marktplaats.nl . De voormalige vakantiewoning van oud-premier Jan Kan, de vader van cabaretier Wim Kan, moet voor 15 juli weg zijn van een terrein bij hotel De Buunderkamp bij Wolfheze.
Volgens eigenaar Teije Bakker, die het huisje in februari te koop zette, hebben verschillende partijen interesse getoond, maar heeft geen van hen een concreet bod uitgebracht.

"Er is de nodige belangstelling van instellingen uit Renkum, met een hoogste bod dat tussen de 5.000 en 10.000 euro ligt. Maar tot nu toe is er nog niets concreet."
Hoewel Bakker De Hut graag behouden zou zien voor de gemeenschap, is dat voor hem geen vereiste. "Het huisje staat nu immers ook bij een particulier. Alle opties zijn nog open, maar de datum van 15 juli komt steeds dichterbij en ik heb zeker twee weken nodig om het weg te halen. Die afspraak met de gemeente staat en daar wil ik me graag aan houden."

De Hut kan niet op het huidige terrein blijven staan omdat Bakker zijn eigen huis gaat uitbreiden. Volgens het bestemmingsplan kan dat alleen als het vakantiehuisje verdwijnt.

bron: www.gelderland.nl